pension universalGuíes on apareix la Pensión Universal:
let's go
Let's Go
trotamundos
Trotamundos (Le Routard)
Guía La Japonesa
lonely planet
Lonely Planet

La Pensió Universal situada junt amb la plaça de l'ajuntament de València, està en un lloc privilegiat ja que es troba al casc antic de la ciutat, envoltada de qualsevol tipus de restaurants,  pàrquings, locutoris, botigues, sales d'oci, museus, centres comercials, bancs, cines, teatres, etc. i tot això a menys de 100 metres des de la pensió.

pension universal

Des de la plaça de l'ajuntament surt pràcticament tot tipus de transport públic (bus, metro, taxi) que vosté puga  necessitar per a arribar a qualsevol lloc de la ciutat (Platges, Ciutat de la ciències, Oceanogràfic, L'hemisferic, Bioparc, etc.) sense necessitat agafar el cotxe.

Totes les habitacions de la Pensió Universal  disposen d'un balcó amb unes vistes magnífiques a la plaça de l'ajuntament i al carrer Les barques.

pension universal

A la Pensió Universal mantenim un ambient familiar per a que els nostres clients puguen estar confortables, assegurant-los una de les millors opcions per a gaudir de la seva estada a València. Tanmateix li donem un horari ampli, en el que la pensió es manté oberta durant tot l'any, les 24 hores del dia, podent vosté entrar i eixir a qualsevol hora.

pension universal

 

Un poc d'història de:

L’origen del nom del carrer Les barques, es deu a què antigament es trobava una séquia d’aigua cristal·lina al mateix carrer, on deixaven les barques al resguard per a eixir a pescar al riu Túria i al mar.

pension universal

La Pensió Universal situada al carrer Les barques, es troba enclavada en un edifici que va ser construït a finals del segle XIX i que hui en dia forma part del patrimoni arquitectònic de la ciutat. És una de les primeres construccions de València que combinen el ferro i la fusta com a element estructural junt amb els murs de càrrega. A causa del gran cost que va suposar la construcció de l'edifici, al propietari de l'edifici l'anomenaven el “el burret d'or”.

Perquè es tinga una idea de la magnitud de l'edificació, cada planta te una mesura de 4 metres d'altura. Els sols de les habitacions, realitzats amb centenars de xicotets taulells de l'època formant un gran mosaic, encara es conserven a dia de hui. Els finestrals que donen accés als balcons de cada habitació són de grans dimensions per l’entrada de la llum.

Els sostres estaven decorats amb grans teginats i pintures de l'època, encara es conserva una mostra en una habitació de la 2a planta i una altra habitació en la 3a planta. No s’han pogut conservar més per motiu que durant la guerra civil espanyola (1936-1939) i en la postguerra van vindre a viure moltes famílies de diferents punts d'Espanya, i cada família cuinava en cadascuna de l’habitació on vivia. Tenint en compte que el combustible en aquella època era el carbó i la fusta, va provocar que les habitacions quedaren negres. Pel que correspon a l'aigua potable de l’edifici era proveïda des d’un pou que hi havia en el desllunat de l'edifici, per mitjà d'unes corrioles en les finestres de les cuines, no fa quasi anys encara hi eren.

Ja des dels inics del segle XX l’edifici ha tingut diferents usos; en la 1a planta, a principis del segle XX la van dedicar a sales de jocs (casinos) i les plantes 2a, 3a i 4a, (en les portes 3, 5 i 7) a pensió, hostal (o casa d'hostes com llavors es s'anomenaven), a la porta 4 estudi de fotografia i la 6 i 8 vivendes senyorials.

En la primera època de la pensió i fins a aproximadament l'any 1970, la clientela era principalment espanyola, nuvis, novençans dels pobles dels voltants de la capital, mossos de les quadrilles dels toreros, artistes de teatre i cabaret que alguns van arribar a aconseguir la fama. A finals dels anys 80 va començar a arribar el turisme estranger, on gràcies al menjar mediterrani i al bon clima de València, no deixen de visitar la nostra terra.

pension universal

Vistes desde el balcó d'una de les nostres habitacions
Pensión Universal Facebook

Pensión Universal - Calle de las Barcas 5 -2ª - 46002 Valencia - 96.351.53.84